Maskenbalom za najmlađe zatvoren 33. Međunarodni festival humora za decu u Lazarevcu

Poslednji dan Međunarodnog festivala humora za decu u Lazarevcu bio je posvećen dodeli nagrada za najbolje literarne i likovne radove dece koja su učestvovala na konkursu, kao i maskenbalu za najmlađe učesnike festivala.

Umesto velike maskenbalske povorke glavnom lazarevačkom ulicom, bio je raspisan  i online foto konkurs za najbolju masku, a sve fotografije konkursa bile su izložene na platou Biblioteke Dimitrije Tucović, gde su posetioci imali priliku da glasaju za svoju omiljenu masku.

Na platou su se takođe našli maskirani mališani u pratnji svojih roditelja. Svi oni uživali su u nastupu pesnika Todeta Nikoletića, Gorana Novakova i kopozitora za decu, Branislava Rosića.

Istog dana održana je i izložba “Patuljci u panju”, Miloša Živkovića i predavanje o reciklaži, ekološkog društva LULU.

Ovogodišnji festival biće upamćen i po dva naučna skupa, čije su teme bile stvaralaštvo Dobrice Erića i Ljubivoja Ršumovića, kao i posebno priznanje Predragu Vukoviću Peđolinu za sveobuhvatan doprinos i stvaralaštvo za decu.

Ključ grada, koji je prethodna tri dana, za vreme trajanja festivala bio u rukama dece, simbolično je vraćen predsedniku opštine Bojanu Steviću, čime je festival zvanično zatvoren. Stević je pozdravio sve prisutne i poželeo da se festival naredne godine održi u punom jeku uz maskiranu povorku gradom, kao što je to bilo prethodnih godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE