Lokalni i parlamentarni izbori zakazani za 21. jun

Danas popodne održan je sastanak u Palati Srbija, predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka u vezi sa predstojećim izborima. U javnom obraćanju nakon sastanka, predsenik Srbije saopštio je da će izbori biti održani 21. juna.  On je u svom obraćanju istakao da su razmenili stavove u svemu onome što su radili u prethodnom periodu i razgovarali kako da se na najbolji način, poštujući Ustav i zakone, izađe na izbore.

Na sastanku je razgovarano i o ravnomernosti u predstavljanju, kao i predizbornim skupovima.

„Prilično je izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih skupova i svakako ne u zatvorenom prostoru. U junu ćemo čekati mišljenje epidemiologa i neki od nas se nadaju da će biti moguće da tada imamo skupove. Moguće da ih bude. U svakom slučaju, to neće zavisiti od nas već od nivoa epidemije“, rekao je Vučić.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, kao i lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, predsednik DSS-a, član Predsedništva pokreta „Metla“, predsednik Nove stranke. Prisustvovali su i predsednik Stranke pravde i pomirenja, predstavnica Zavetnika, predsednik Jedinstvene Srbije, predstavnik organizacije „Srbija 21“, LSV, SPAS, „Zdrava Srbija“, SVM kao i predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“.

Vlada će u konsultaciji sa epidemiolozima doneti uputstva za sprovođenje izbora, kako bi se izborne radnje odvijale na siguran način s obzirom na epidemiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE