Lazarevčani uživali na drugom po redu “Festivalu zanatskog piva”

Na platou ispred Rudarske česme u glavnoj ulici, uspešno je održan drugi po redu “Festival zanatskog piva”, na kojem je ove godine učestvovalo osam zanatskih pivara iz Srbije, a predstavljeno je ukupno 26 vrsta kraft piva.

Festival je upotpunjen muzičkim programom, gde su nastupili DJ Vlada, bendovi “Raspuštena banda” i “Lusteri”, kao i mladi lazarevački bubnjar, Petar Milutinović.

Lazarevčani su imali prilike da probaju kraft piva koja se isključivo dobijaju prirodnim procesom vrenja i koja ne sadrže konzervanse i dodatne supstance, što ih čini daleko zdravijim od industrijskih piva, ako se izuzme alkohol.

Na ovom festivalu po prvi put je predstavljeno i “Lazarevačko” lager pivo, koje je po rečima direktora festivala, Vladimira Marinkovića, tek u povoju, te nije hteo da nam otkriva detalje.

Pored dobre muzike i raznovrsnog piva, posetioci su imali priliku da ugođaj upotpune i uz domaće kobasice, koje su se prodavale na posebnom štandu. Festival je organizovan u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”, a me]u posetiocima je bio i predsednik opštine, Bojan Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE