Lazarevac po 6. put proglašen za najhumaniju opštinu

Institut za transfuziju krvi Srbije  po 6. put proglasio je Lazarevac  za najhumaniju opštinu, kada je dobrovoljno davalaštvo krvi u pitanju.  U 2020. godini prikupljeno je 2.700 jedinica krvi i organizovano  preko 40 akcija.

Na prigodnoj svečanosti u Centru za kulturu Lazarevac., u ime svih građana Lazarevca ovo priznanje primio je zamenik predsednika opštine, Tomislav Rikanović, istakavši da je ponosan na svoje sugrađane, što su i u teškoj situaciji usled pandemije, uspeli da ostvare ovakav uspeh i pokažu svoju nesebičnu humanost.

Opština Lazarevac dobitnik je i Srebrne plakete za zimsku kampanju sa ukupno 284 davalaca, a član Upravnog odbora Crvenog krsta Lazarevac, Dragan Dragićević, primio je plaketu u njihovo ime.

Dragan Dragićević, član Upravnog odbora Crvenog krsta Lazarevac
foto: Facebook Crveni krst Lazarevac

Priznanje za odličnu saradnju i izuzetne rezultate dobio je sindikat RB Kolubara, a u ime svih zaposlenih dobrovoljnih davalaca krvi plaketu je primio podpredsednik sindikata RB „Kolubara“,  Aleksandar Ranković.

 Aleksandar Ranković. podpredsednik sindikata RB „Kolubara“
foto; Facebook Crveni krst Lazarevac

Za razvijenu kulturu davanja krvi u jednom gradu, potrebna  je podrška lokalne samouprave, medija, kao i podrška  institucija i preduzeća, kako bi Crveni krst uspešno sproveo akciju dobrovoljnog davanja krvi, što je Lazarevac itekako pokazao da može, rekla je Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. Ove godine nije bilo moguće organizovati akcije po školama gde se regrutuju mladi davaoci, ali to nije umanjilo broj davalaca na nivou cele opštine, dodala je Rodić.

Stručni saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije, Marija Čukić, zahvalila se svim dobrovoljnim davaocima  iz Lazarevca i volonterima na dosadašnjem uspehu i solidarnosti  i poželela da naša opština zadrži titulu najhumanije i u narednim godinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE