Lazarevac na trasi novog Šumadijskog koridora, petljom “Županjac“ biće spojeni auto-putevi „Miloš Veliki“ i „Vožd Кarađorđe“

Odlukom Vlade Republike Srbije o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta prvog reda, definisano je da će se petlja dva koridora, “Vožd Karađorđe” i “Miloš Veliki”, izgraditi na teritoriji GO Lazarevac, saopštio je predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević.

Početak saobraćajnice “Vožd Karađorđe”, koja predstavlja novi priključak na auto-put “Miloš Veliki”, nalaziće se u MZ Županjac.

Trasa koridora “Vožd Karađorđe” u dužini od 35 kilometara će kroz teritoriju GO Lazarevac  prolaziti kroz mesne zajednice: Županjac, Čibutkovica, Stubica, Lukavica, Bistrica, Trbušnica, Barzilovica, Brajkovac, Rudovci i Mali Crljeni i dalje nastaviti ka opštini Aranđelovac i auto-putu Beograd – Niš.

Auto-put „Vožd Karađorđe“, biće dug između 220 i 270 kilometara, a koštaće od 1,7 milijardi evra do dve milijarde, u zavisnosti od profila i priključaka na ostale koridore. Sa jedne strane će ići trasom Mladenovac-Orašac-Aranđelovac, sa druge Lazarevac-Aranđelovac, gde će se spojiti, a odatle će ići dalje ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE