Lazarevac dobija novu trafostanicu

Današnjim polaganjem kamena temeljca započeta je izgradnja nove trafostanice  EPS-a u Lazarevcu u blizini marketa DIS.

Simbolično su kamen temeljac položili v.d. direktor JP EPS Milorad Grčić, predsednik opštine Bojan Sinđelić, direktor RB Kolubara, Milan Mišković i Bojan Atlagić, direktor EPS Distribucije.

Nova trafostanica snage 35 kilovolti omogući će priključenje novih korisnika na elektro mrežu u Lazarevcu, samim tim i stabilnije snabdevanje električnom energijom, kao i dolazak novih investitora u našu opštinu.

Po rečima v.d. direktor JP EPS Milorad Grčić poslednji put se u elektro prenosnu mrežu u Lazarevcu ulagalo davne 1993. godine, a današnji kamen temeljac predstavlja nova ulaganja. Ova investicija vredna je 150 miliona dinara od čega za izgradnju trafostanice RB Kolubara finansira sredstava u iznosu od 80 miliona dinara, dok je GO Lazarevac u obavezi da napravi pristupne saobraćajnice.

“Nije dovoljno  struju proizvesti, već i distribuirati do krajnjeg korisnika, zbog toga ulažemo u srednje naponsku mrežu, visoko naponsku i nisko naponsku mrežu. Kolubarski okrug, Lazaervac, Lajkovac, Ljig, Ub, Obrenovac i dalje do Čačka je veoma važna industrijska zona za Srbiju, a cilj nam je da nijedan građanin Lazarevca nema problema sa snabdevanjem električnom energijom”, rekao je Grčić.

Grčić je dodao da JP EPS planira i ulaganje od 120 miliona dinara u automatizaciju, odnosno daljinsko upravljanje svih malih trafostanica. Oba projekta biće završena do kraja tekuće godine, rekao je Grčić. On je takođe izjavio da je glavni cilj EPS-a da osposobi industrijsu zonu predviđenu opštinskim vlastima na teritoriji Lazarevca, kao i napajanje autoputa i budućeg koridora “Karađorđe”.

Grčić je dodao, da kada je reč o kolubarskom okrugu, u planu je i proširenje postojeće 110 kilovoltnu trafostanicu u Ljigu i ovaj zahvat koštaće oko 100 miliona dinara, dok je u Gornjem Milanovcu već izgrađena potpuno nova 110 kilovoltna trafo stanica.

Predsednik opštine, Bojan Sinđelić, se u svom obraćanju medijima pre svega zahvalio rukovodstvu  EPS-a i Kolubare i napomenuo da je izgradnja ove trafostanice važna zbog industrijske zone koja se nalazi u ovom delu opštine. On je naglasio da naša idustrijska zona daje mogućnost novim investitorima da otvore svoja postrojenja u Lazarevcu, a samim tim otvoriće se nova radna mesta za sugrađane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE