Koronavirus stigao u Srbiju

„Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, a zaraženi muškarac iz Subotice star 43 godine se dobro oseća“, izjavio je ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, na današnjoj vanrednoj konferneciji za novinare.

„Obećali smo da ćemo biti krajnje transparentni i da ćemo praktično u nultnom vremenu obaveštavati javnost. Desila se stvar koju smo očekivali, što je bilo relano i pitanje sata kada će se destiti, a to je da imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa“, rekao je Lončar.

Radi se o čoveku koji je u više navrata boravio u Budimpešti, gde mu živi sestra, koja je  već imala respiratorne tegoba i povišenu temperature, pa je po povratku u Srbiju i on osetio iste simptome, samoizolovao se i uradio sve potrebne testove, a jutrošnji rezultati su pokazali da je pozitivan na koronavirus. Pacijent se trenutno nalazi u izolaciji u bolnici u Subotici, a svi koji su bili sa njim u kontaktu su takođe podvrgnuti analizama.

Ministar je savetovao sve građane, posebno muškarce preko 75. godina života da u ovom period smanje izloženost odlaska u zatvorene prostorije sa više ljudi, javne ustanove i prevoze.

Ministar je istakao da je maksimalno urađeno sve što je bilo potrebno i zahvalio svim službama na dobro obavljenom poslu, dodajući da nadležni, kao što su i obećali, o svemu obaveštavaju javnost i podvukao da „Nema mesta panici i strahu“.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE