Kalendar ublaženih mera Vlade

Prema odluci Kriznog štaba Republike, dodatno su ublažene mere Vlade Srbije.
Od danas su ponovo otvoreni parkovi i šetališta i dozvoljeni treninzi na otvorenom. Oni koji se u njima nalaze moraju da budu na odgovarajućem rastojanju i da se pridržavaju svih preporuka prevencije.

Od 4. maja omogućava se gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu uz zabranu korišćenja klima uređaja.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević precizirao je da će u prvo vreme gradski prevoz moći da koriste samo građani koji imaju radnu obavezu, kasnije studenti, đaci i na kraju penzioneri.

Vozač će biti ograđen preksiglasom, u svakom vozilu biće redar koji će pomoći putnicima da što brže teče ulazak i izlazak iz autobusa, i kako bi se držala propisna distanca među putnicima. Biće obavezno nošenje maski i rukavica, kao i ulazak na jedna i izlazak na druga vrata.
Od 4. maja, uspostavljaju se železnički i drumski međugradski saobraćaj.

Takođe, od 4. maja mogu raditi restorani i kafići. Na otvorenom, u baštama, uz poštovanje distance, a u zatvorenom uz poštovanje svih preporuka.

Od 8. maja mogu početi sa radom tržni centri uz veliku dozu opreza, posebno kada je reč o broju korisnika i poštovanju distance.

Od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama, a od 18.maja avio-prevoz će biti moguć prema preporukama evropskih i svetskih agencija.

 

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE