Kako i kada će biti isplaćena novčana pomoć od 100 evra

Vlada Srbije, na čelu sa predsednikom, Aleksandrom Vučićem, donela je 24, aprila odluku da se svakom punoletnom građaninu isplati po 100 evra novčane pomoći.

Ministar finansija, Siniša Mali, istakao je da će se isplata penzionerima i primaocima socijalne pomoći početi od 15. maja, zatim će se pružiti mogućnost ostalima da se izjasne i prijave ako žele isplatu u iznosu od 100 evra. Prijava će trajati od 15.maja do 5. juna

Penzioneri i primaoci socijalne pomoći će ovu novčanu naknadu dobiti automatski na kućne adrese i račune, dok će ostali punoletni građani imati mogućnost da se prijave na dva načina: telefonskim putem (kol centar) ili elektronskim putem preko portala Uprave za trezor. 

U oba slučaja potrebno je ostaviti ime i prezime, JMBG, broj lične karte i broj računa u banci. Ako građanin nema otvoren račun u banci, potrebno je samo da se izjasni u koju banku želi da mu se novac uplati na namenski račun.

Kol centar imaće opciju 2 i 3, a sistem automatski pamti vašu poruku. Opcija 2 podrazumeva razgovom sa operaterom, a opcija 3 služiće za reklamacije. Broj telefona biće objavljen pred 15. maj kada počinje da radi kontakt centar i poziv će biti besplatan.

Prve isplate počeće već 1.juna,

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE