JPKP Lazarevac smanjio broj radnika, novi bunari rešiće problem vodosnabdevanja

Bušenje tri nova bunara na izvorištu Peštan  i njihovo priključenje na vodovodnu mrežu, znatno će rešiti problem vodosnabdevanja u našoj opštini, saoštio je direktor JPKP-a, Aleksandar Rakić na konferenciji za medije. On je dodao da se završetak radova na ovim bunarima očekuje za nešto više od mesec dana.

Ustanovljen je gubitak vode od 10 litara na potezu Nepričava–Ćelije–Lazarevac, koji nije postojao prethodne godine i koji je teško detektovati zbog površinskih voda, pa je to uzrok noćnih restrikcija vode u Lazarevcu , kazao je Rakić i dodao da se u narednih nekoliko dana očekuju dnevni remonti, kako bi se obezbedila dovoljna količina vode i izbegla dalja isključenja.

Kako je ranije najavljeno, u Javnom preduzeću za komunalnu privredu Lazarevac došlo je do sistematizacije radnik mesta. Naime, od 1.septembra prošle godine, zaključno sa 31. decembrom, broj radnika smanjen je za 113. Od tog broja, njih 71 uzelo je otpremnine, dok je 94 radnika prešlo u EPS preko PRO TENT-a na neodređeno.

Postoji problem sa nekoliko radnika koji nisu imali uslove za prelazak u PRO TENT, nekima nisu priznate diplome, dok kod dva radnika nisu priznate ni one o osnovnom obrazovanju, saopštio je Rakić. Ovim radnicima, JPKP dao je određeni rok da završe osnovno obrazovanje, kako bi sačuvali radno mesto, kazao je direktor  ovog preduzeća.

Rakić je takođe izjavio da su stopirani ugovori o prelasku ukupno 41 radnika u Kolubara Usluge, jer im je ponuđen ugovor samo na šest meseci, što nije bilo prihvatljivo.

Za normalno funkcionisanje Javnog preduzeća za komunalnu privredu potrebno je 474 radnika, istakao je Rakić i dodao da je preduzeće u protekloj godini poslovalo pozitivno i da je sada stabilno, što se nije desilo od 2008. godine.

Pored ovih promena, JPKP otpočelo je redovne sezonske poslove orezivanja drvenih sadnica, čišćenja rizle sa ulica, ali i uobičajeno redovno odnošenje smeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE