JPKP Lazarevac počelo dezinfekciju ulica i ulaza u zgrade

Javno privredno komunalno preduzeće Lazarevac je po nalogu kriznog Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac, od juče 16.marta započelo dezinfekciju ulica i trotoara u centru grada. Dezinfekcija se vrši  tzv. polivanjem hiperhlorisanom vodom, kako bi se ubile sve štetne materije, bakterije i virusi. – rekao je za Radio Galaxy u direktnom uključenju, vd direktor Aleksandar Arsenović.

Oformljeno je i nekoliko mobilnih ekipa sa prskalicama koje će vršiti dezinfekciju ulaza u stambene zgrade. Ova dezinfekcija  tj. polivanje ulica nije štetno za ljude. – dodao je Arsenović.

Javno komunalno preduzeće radi normalno, vodosnabdevanje i iznošenje smeća funkcioniše po ustaljenom planu rada. Sve dok bude trajalo vanredno stanje JPKP Lazarevac radiće pojačanim intezitetom,  24 sata dnevno, svim danima u nedelji kako bi se čišćenja ulica i odnošenja smeća vršilo češće .

Ekipe komunalnog će u toku noći dodatno čistiti i prati sve ulice kako bi se sprečilo eventualno dalje širenje zaraze.

„Moramo biti pribrani i disciplonovani i slušati preporuke Vlade Srbije i kriznog Štaba GO Lazarevac i uz malo sreće ćemo pregurati ovu situaciju, koja, nadamo se neće trajati dugo.„ – rekao je Arsenović.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona komunalnih službi koji se nalaze na sajtu JPKP Lazarevac.

 

M.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE