JPKP “Lazarevac” obeležio Međunarodni dan šuma sadnjom drvoreda

Javno preduzeće za komunalnu privredu “obeležilo je Međunarodni dan šuma, zasadivši ukupno 30 sadnica javora, američkog hrasta i platana. Drveće je posađeno na dve lokacije u Lazarevcu, u Gradskom parku kod naselja Treće mesne zajednice i na zelenoj površini kod  SRC “Kolubara”.

Cilj ove akcije je ukazivanje na značaj podizanja ekološke svesti o očuvanju životne sredine, kod svakog pojedinca i institucije, kazao je direktor JPKP “Lazarevac”, Aleksandar Rakić, istakavši da ozelenjavanje planete doprinosi zdravijem i komfornijem životu za buduće generacije i da, bez obzira na kom se civilizacijskom stepenu nalazi neko društvo, ono se mora truditi da živi u skladu sa prirodom, kazao je on.

Pored ove akcije, JPKP “Lazarevac” uveliko izvodi prolećne radove na uređenju, održavanju zelenih površina, uređenju drvoreda i korekcijama kruna, formiranju novih cvećnjaka, ali i uklanjanju zaostale rizle i soli, koje je ove godine bačeno četiri puta više nego prethodne zime, oko 600 tona.

Svetski dan šuma se obeležava  od 1971.godine, kada je Generalna skupština Evropske poljoprivredne konfederacije donela  odluku da se prvi dan proleća 21. mart proglasi za Svetski dan šuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE