Javni poziv za dodelu sredstava za poljoprivredu GO Lazarevac

„Savet za poljoprivredu GO Lazarevac je četvrti put za redom, raspisao Javni poziv za dodelu sredstava za poljoprivredu“, rekao je član Veća GO Lazarevac, zadužen za poljoprivredu, Nenad Bačanac, gostujući u našem studiju.

“ Trajanje Javnog poziva je do 4.aprila, pa poljoprivrednici imaju dovoljno vremena i da registruju svoja gazdinstva i da ostvare ovaj vid podsticaja. Proizvodjači plaćaju samo PDV u iznosu od 20 odsto i mogu iskombinovati više vrsta opreme koja im je potrebna “, rekao je Bačanac.

Sredstva opredeljena za oblast stočarstva su 20 miliona dinara, pčelarstva 40 miliona i 50 miliona za oblast voćarstva i povrtarstva.

Savet za poljoprivredu GO Lazarevac poseban akcenat stavlja na dodelu sredstava za nabavku novih traktora, koji su u Srbiji stari u proseku 30 i više godina. Lica koja konkurišu za nabavku novih, moraju učestvovati sa 40 odsto sredstava, od toga 20 odsto od ukupne cene i 20 odsto PDV-a.

Pri apliciranju na Javni poziv, poljoprivrednici mogu nabaviti dva ili tri poljoprivredna priključka.

“ Ovo je najbolji poziv na čitavom prostoru EU i pozivam sve naše poljoprivrednike da dodju u našu kancelariju Saveta za poljoprivredu (zgrada socijalnog), svakog radnog dana od 8 do 14 časova, ili nas pozovu na broj telefona 011/ 8126 – 991 i informišu se o dodeli sredstava “, rekao je Nenad Bačanac.

Za ponedeljak, 9.mart, sa početkom u 15 časova, planirano je održavanje velike tribine o ovom Javnom pozivu na kojoj se očekuje i prisustvo kolega iz Sekretarijata za poljoprivredu . Poljoprivrednici mogu da se prijave i na sms servis Saveta za poljoprivredu i tako se redovno informišu o svim podsticajima, ne samo na opštinskom i gradskom nivou, već i na republičkom.

Bačanac je istakao kao veliki uspeh Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac i to, što je pored formiranja matične službe u ovčarstvu, odvojeno i dovoljno sredstava za besplatno matičenje ovaca u našoj opštini.

M. Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE