Javna tribina o podsticajima u poljoprivredi GO Lazarevac

Sekretarijat za privredu grada Beograda u saradnji  sa Savetom za poljoprivredu GO Lazarevac je, četvrti put za redom, raspisao Javni poziv za dodelu sredstava za poljoprivredu. Povodom toga, održana je Javna tribina u Velikoj Sali opštine Lazarevac.

Sekretar za privredu grada Beograda, Milinko Veličković istakao je da su raspisana četiri Javna poziva za poljoprivrednike.

Raspisan je Javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Najviše proizvodjača zainteresovano je za vrlo povoljnu nabavku traktora. Drugi je poziv za stočarstvo, za koje je predvidjen budžet od 20 miliona dinara za nabavku junica, ovaca i koza, kao i seckalica za hranu  i muzilica za mužu krava. Na snazi je i poziv za voćarstvo i povrtarstvo, sa budžetom od 50 miliona dinara i poziv za pčelarstvo sa 40 miliona podsticajnih sredstava.

Prošle godine je ukupan budžetski fond za podsticaje u poljoprivredi iznosio 200 miliona dinara, a ove godine 240 miliona.

Trajanje Javnih poziva je do 3. aprila , pa poljoprivrednici imaju dovoljno vremena i da registruju svoja gazdinstva i da ostvare ovaj vid podsticaja.Proizvodjači plaćaju samo PDV u iznosu od 20 posto i mogu kombinovati više vrsta opreme koja im je potrebna. Izuzetak je nabavka traktora, u kojoj proizvodjači učestvuju sa 40 posto, 20 posto PDV I 20 posto od ukupne cene.

Član Veća GO Lazarevac, zadužen za poljoprivredu, Nenad Bačanac, izjavio je da su ovakve interaktivne tribine vrlo korisne za edukaciju naših poljoprivrednih proizvodjača i unapredjenje poljoprivrede u našoj opštini.

M. Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE