Izložba „Potezi u polju suncokreta“ Dušana Rajšića u Biblioteci

Samostalna izložba akademskog vajara Dušana Rajšića pod nazivom „Potezi u polju suncokreta“ biće izložena tokom juna i jula u galeriji Biblioteke „Dimitrije Tucović“.

Izložba će moći da se pogleda tokom individualnih poseta do 15.07 u Galeriji Biblioteke.

Reč je o tehnici ulje na platnu, a ovoga puta umetnik se predstavlja velikim formatom. Priroda i njeno očuvanje je oblast u kojoj je naš priznati umetnik edukator već dugi niz godina. Sunce je izvor života, a lepota pejzaža suncokretovih polja objedinjuje našu žudnju za životom, lepotom i borbu za svet koji je zdrav, pun radosti umetničkog stvaranja.

Tokom pandemije imali smo prilike da se preispitamo šta je to vredno u životu i na šta treba da stavimo težište, a to je svakako lepota pejzaža o čemu svedoče polja suncokreta, kao i sama priroda, kao večita inspiracija umetničkog stvaranja su ključni elementi ove izložbe, rekla je direktorka Biblioteke Jasmina Ivanković.

Izložba je produkt saradnje direktorke biblioteke Jasmine Ivanković, bivše direktorke Centra za kulturu, Jagode Nedeljković i samog umetnika, a povodom otvaranja izložbe umetnik Dušan Rajšić za Radio Galaxy rekao je:

„Ovo je izložba posvećena prirodi, u pitanju su suncokreti koji su izvor života, a pošto se intezivno bavim reciklažom, ovde itekako imamo elemenata reciklaže, platna i boje su sa buvljaka koji su bili za odbacivanje, a prikupila ih je Jagoda Nedeljković. Izložbu sam nazvao „Potezi u polju suncokreta“, potezi čoveka u prirodi, šta to čovek u prirodi radi, da li je zagađuje, uništava ili obratno, priroda deluje na čoveka da bude nemoćan, jadan i minoran“, rekao je umetnik.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE