Havarija na glavnnom magistralnom cevovodu na Peštanu

Zbog pucanja cevi na glavnom magistralnom cevovodu kod Peštana, koje se dogodilo rano jutros, stanovnicima Lazarevca i Lajkovca obustavljena je isporuka vode.

Ekipe JPKP “Lazarevac” izašle su na teren kako bi otklonile kvar, a na licu mesta bio je i direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakići i izvršni direktor, Nemanja Ivković.

Nedaleko od mesta na kome se trenutno sanira kvar, pre mesec dana desio se još jedan, koji je uspešno saniran, dok se još uvek radi na otklanjanju kvara u Ćelijama, gde je urađen takozvani bajpas i voda preusmerena na drugi vod, kako bi se isporuka vode nastavila neometano, kazao je Rakić.

Rakić je uputio izvinjenje sugrađanima, uz obećanje da će narednu sezonu dočekati daleko spremniji nego ove, dodavši da zbog velikih suša ovoga leta, JPKP ima dodatnih problema zbog pukotina u tlu, pri čemu dolazi do povlačenja i pucanja cevi.

Sada je neophodno da se zameni cev u dužini od 6 metara, na delu gde je došlo do pucanja, a razlozi za ovu havariju su višestruki, rekao je izvršni direktor, Nemanja Ivković, pored pomenutog pomeranja tla, postoje indicije da cevi u postojećem cevovodu nisu odgovarajućeg kvaliteta, odnosno da trpe pritisak od 6 bari, a potrebno je od 10 do 12 bari za nesmetano vodosnabdevanje.

Ivković je najavio da bi sanacija ovog kvara trebala da bude završena danas oko 16 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE