“ Grad Beograd je uz vas „

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, posetio je Štab za vanredne situacije GO Lazarevac i tom prilikom pohvalio rad opštinskih kol centara za pomoć našim sugradjanima u toku vanrednog stanja u zemlji. Gradonačelnik je rekao i da je u Lazarevac pristiglo 900 paketa pomoći namenjenih najstarijima, sa penzijama nižim od 30.000 dinara, čija raspodela počinje u toku dana. U narednim satima, očekuje se još toliko paketa za najstarije i najsiromašnije lazarevčane. Pakete pomoći dobiće i oko 1000 lica, korisnika socijalne pomoći.

„ Želim da se zahvalim svim mladim volonterima u kol centru, kojih svakodnevno  ima oko 140, oni prime oko 1000 poziva dnevno i obave oko 50 izlazaka na teren. Njihova lepa reč, uz svu drugu pomoć koju pružaju je izuzetno značajna. Veliko hvala i svima u Kriznom štabu i svim medicinskim radnicima u lazarevačkom Domu zdravlja, koji rizikuju svoje živote zbog svojih sugrađana. Grad Beograd je svestan njihove žrtve. Takodje, i svim radnicima Kolubare, koja je izuzetno bitna za celu Republiku. Važno je da svi shvatimo da je situacija ozbiljna, ali bez panike. “, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Za sada uspevamo da se izborimo, verujem da ćemo i u narednom periodu svi zajedno uspeti , poštujući sve mere Vlade Republike, kao i gradskog i opstinskog Štaba. Osnovna poruka je da lične kontakte sa drugima svedemo na minimum, jer virus živi u nama , ali i traži da produži svoj život prenoseći se na drugog čoveka.  Lazarevac  ima  65.000 stanovnika, 17000 penzionera, 4.900 onih koji primaju penziju ispod 30.000 dinara. Svim lazarevčanima poručujem da je grad Beograd sa njima, zaključio je Radojičić.

Predsednik  opštinskog Kriznog štaba, Bojan Sindjelić , zahvalio se gradonačelniku Radojičiću na poseti GO.

“ Sve mere koje je država propisala, ispoštovali smo u potpunosti . Jedan naš kol centar upućuje pozive našim sugrađanima, a drugi prima pozive najstarijih kojima je pomoć potrebna. Imamo dovoljno volontera. Oni su najznačajnija karika našeg sistema, i ja bih da im se zahvalim još jednom.  Mi imamo i rezervni sastav volontera, ukoliko bi došlo do proširenja epidemije. Nadam se da će Lazarevac iz ovoga izaći sa najmanjim mogućim posledicama “, rekao je Sindjelić.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Stević takodje se zahvalio gradonačelniku Beograda na poseti .

“ Ovaj kol centar je jako dobro organizovan, što je rezultat odgovornosti čelnih ljudi opštine i Štaba. Želim da uputim molbu za strpljenje svim sugradjanima, dok čekaju u redovima ispred apoteka, marketa…Takodje, da ih pozovem da poštuju sve mere Vlade Republike Srbije i Kriznih štabova, samo na takav način zaustavićemo brzo ovu epidemiju i u našoj opštini.  Pozivam mlade da se i dalje javljaju i pomognu u radu Kol centara. Hvala svim volonetrima i gradjanima Lazarevca “, istakao je Stević.

M.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE