Goran Vesić u poseti Lazarevcu obišao i radove u centralnom gradskom jezgru

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, u pratnji pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Markovića i direktora JP „Putevi Beograda“, Dragana Đorđevića posetili su Lazarevac.

Oni su sa predsednikom opštine, Bojanom Stevićem i opštinskim rukovodstvom obišli nedavno rekonstruisanu Hilandarsku ulicu i Ulicu Dositeja Obradovića, finansirane iz budžeta Grada Beograda.

Stević se najpre zahvalio zameniku gradonačelnika i JP „Putevi Beograda“ na izdvojenim sredstvima za ove dve rekonstruisane ulice u samom gradskom jezgru i dodao da su opštinski projekti za koje je GO Lazarevac aplicirala, naišli na razumevanje Grada Beograda i njegovih javnih preduzeća, što je rezultiralo otvaranje mnogih gradilišta na teritoriji naše opštine, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života sugrađana, istakao je Stević.

Zahvaljujući kvalitetnim projektima GO Lazarevac sa jedne strane i razumevanja Grada Beograda sa druge, Grad je raspisao javnu nabavku za izgradnju Železničke ulice u Lazarevcu u dužini od 1.400 metara, javnu nabavku za vodovod u Mirosaljcima i Arapovcu, vrednosti oko 500 miliona dinara, a u planu je i izgradnja novog vrtića u Stepojevcu, kao i rekonstrukcija platoa ispred zgrade opštine sa podzemnom garažom, izjavio je predsednik GO Lazarevac i najavio nove projekte koji se tiču radova na kanalizacionoj mreži u Velikim Crljenima u dužini od 52 kiilometara, kao i izgradnja kanalizacione mreže u mesnim zajednicama Momčilo Pavlović, Branko Radičević i Šopić.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, istakao je da su Hilandarska ulica i Ulica Dositeja Obradovića primer dobre politike da svi delovi grada budu jednako razvijeni i da ne postoji razlika između pešačkih zona i centralnih ulica u Beogradu i u nekoj od njegovih prigradskih opština. U rekonstrukciju ovih ulica uloženo je oko 80 miliona dinara, a u radove na izgradnji malog trga ispod Rudarske česme predviđena su ulaganja od oko 40 miliona dinara, kazao je Vesić.

„U Lazarevcu nas očekuje još jedna velika investicija, početak izgradnje trga kod opštine koji će imati podzemnu garažu sa nekih 46 mesta, kasnije ćemo proširiti za još oko stotinak mesta tako da će Lazarevac imati svoju podzemnu garažu sa preko 140 mesta“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i radove na putnoj infrastrukturi u ukupnoj dužini od 7 i po kilometara puta, vrednosti oko 203 miliona dinara, uključujući izgradnju Železničke ulice, koja će umnogome rasteretiti ulazak u grad.

„Borimo se da u Lazarevac dovedemo još jednu investiciju i blizu smo da jedno od fabričkih postrojenja bude u Lazarevcu. Potrebne su nam investicije koje će više zaposliti žensku radnu snagu, zbog specifičnosti rada u RB “Kolubara”. Veoma smo blizu i da potpišemo ugovor sa kojim će BG voz povezati Lazarevac sa centrom grada. Kada budemo završili čitav projekat, imaćemo dupli kolosek između Beograda i Lazarevca. To znači da će Lazarevčani na svakih dvadesetak minuta u špicu imati voz do centra Beograda, a na svakih 45 minuta do sat vremena, van špica“, izjavio je Vesić.

Grad Beograd ima u planu da investira u 25 vrtića na teritoriji čitavog grada, a jedan od njih biće izgrađen i u Stepojevcu.

Zamenik gradonačelnika je tokom svoje posete obišao i Hram Svetog velikomučenika Dimitrija sa spomen kosturnicom, kao i radove na trgu ispod Rudarske česme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE