Goran Vesić obišao radove na izgradnji tri nova bunara u Vreocima

Grad Beograd podržao je predlog GO Lazarevac da se izgrade tri nova bunara, kako bi se rešio dugogodišnji problem snabdevanja vodom u našoj opštini. Tim povodom, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, sa opštinskim rukovostvom Lazarevca, obišao je danas radove na izgradnji tri nova bunara u Vreocima.

Za ovaj projekat izdvojeno je ukupno 84 miliona dinara, a po završetku izgradnje Lazarevac će dobiti novih 44 litara vode po sekundi, kazao je Vesić i dodao da je jedan bunar izgrađen, a da će druga dva biti završena u najkraćem roku.

Konačno rešavanje problema vodosnabdevanja u Lazarevcu, Vesić vidi u priključivanju na buduću fabriku vode “Makiš 3”, čije projektovanje je u toku.

Vlada Republike Srbije, Grad Beograd i opština Lazarevac zajednički rade na projektu rešavanja problema kanalizacione mreže. U planu je izgradnja dve fabrike za preradu otpadnih voda, jedna u Velikim Crljenima, druga u Lazarevcu. Biće izgrađeno 119 kilometara kanalizacione mreže, koja će pokriti čitavo gradsko jezgro sa nekoliko prigradskih mesnih zajednica, kazao je Vesić.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, zahvalio se zameniku gradonačelnika i Gradu Beogradu na podršci u realizaciji ovako značajnog projekta za našu opštinu, kojim će se rešiti višedecenijski problem snabdevanja građana pijaćom vodom.

Završen je treći bunar na izvorištu Peštan, a u narednih 20 dana, radnici JPKP Lazarevac radiće na povezivanju bunara sa magistralnim cevovodom ka fabrici za preradu vode Peštan, kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje vodom u centralnom gradskom jezgru, rekao je Stević. On je najavio da će opština od Grada Beograda dobiti sredstva za izgradnju još jednog bunara, čime će se u potpunosti stabilizovati vodosnabdevanje.

U saradnji sa Vladom Srbije i Gradom Beogradom, Lazarevac radi i na projektu “Čista Srbija”, u okviru kojeg se trenutno radi na izgradnji kanalizacione mreže u deset mesnih zajednica, a najveća investicija je u MZ Veliki Crljeni.

Stević je saopštio da se radi i na rešavanju problema nelegalne kanalizacije u mesnim zajednicama Dudovica, Čibutkovica i Barzilovica, gde već više od jedne decenije postoji nelegalno izgrađena kanalizaciona mreža, čije se otpadne vode ispuštaju u reku Onjeg. Naselje “Kolonija” u Rudovcima, takođe će dobiti novu kanalizacionu mrežu, kako bi se sprečilo dalje zagađenje reke Peštan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE