GO Lazarevac: Raspisani lokalni izbori

Predsednik Skupštine grada Beograda , Nikola Nikodijević, potpisao je odluku o raspisivanju izbora za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu za 26.april, medju kojima je i Lazareva. U gradskoj opštini Lazarevac održana je sednica opštinske izborne komisije, koja je usvojila sve potrebne obrasce koji su neophodni za izborni proces.

Naša opština ima 61, odbornika. Na teritoriji opštine Lazarevac postoji 50.805 birača, što nije konačan broj, jer se birački spiskovi zaključuju 15 dana pre izbora.  U Lazarevcu ima 64 biračkih mesta. Da podsetimo na dve novine u Zakonu o lokalnim izborima su spuštanje cenzusa sa 5 na 3 procenata i učešće žena na izbornim listama, sa nekadašnjih 33 na 40 procenata, što znači da se među 5 kandidata na listi moraju naći bar dve osobe ženskog pola.

Sve stranke, koalicije, grupe građana mogu doći u salu broj 49, lazarevačke opštine i preuzeti diskove na kojima su svi potrebni obrasci za sve koji žele da učestvuju u izbornom procesu.

“ Pozivamo sve građane da izađu na izbore, neka najbolji pobedi „, rekao je predsednik izborne komisije GO Lazarevac, Dalibor Matijašević na Konferenciji za medije u gradskoj opštini. Odlukom o raspisivanju izbora počinju zvanično sve izborne radnje.

 

Novinar: Marija Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE