GO Lazarevac i NSZ potpisali sporazum o samozapošljavanju

Gradska opština Lazarevac potpisala je sporazum o samozapošljavanju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u okviru programa i mera aktivne politike zapošljavanja, koje su predviđene Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2021. godini.

Ovim sporazumom izdvojena su sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa, zainteresovanih nezaposlenih lica, za ovu vrstu podsticaja, sa teritorije naše opštine. U prethodnoj godini sedam preduzetnika iz Lazarevca ostvarilo je pravo na subvencije za samozapošljavanje.

Gradska opština Lazarevac i Nacionalna služba za zapošljavanje već petu godinu zaredom potpisuje sporazum o samozapošljavanju u cilju smanjenja nezaposlenosti u našoj opštini.

Zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Siniša Knežević, istakao je da su opština Lazarevac, Mladenovac i Zvezdara, među retkim opštinama koje redovno učestvuju u merama aktivne politike zapošljavanja.

Sporazumom koji je danas potpisan biće omogućeno otvaranje pet novih sopstvenih biznisa na teritoriji opštine Lazarevac. GO Lazarevac učestvuje sa 51 odsto, a NZS, filijala Beograd, sa 49 odsto sredstava u ovom zajedničkom finansiranju, izjavio je Knežević.

Knežević je iskoristio priliku i pozvao sve poslodavce i nezaposlena lica da se obrate Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Lazarevcu, kako bi dobili sve potrebne informacije o aktivnostima, merama i uslugama koje ova služba nudi i na taj način doprinesu smanjenju nezaposlenosti u našoj opštini.

Predsednik opštine, Bojan Stević, istakao je da su zbog pandemije COVID 19, ovogodišnja sredstva skromna i smanjena  svim državnim institucijama, ujedno i jedinicama lokalnih samouprava i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ali da se nada da će naredne godine sredstva za samozapošljavanje  biti značajno veća i da će više lica konkurisati za ovakve vidove podsticaja za pokretanje sopstvenog biznisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE