Epidemiološka situacija u Lazarevcu nestabilna

Danas je u sali predsedništva GO Lazarevac održana konferencija za medije povodom trenutne epidemiološke situacije u našoj opštini, koju stručnjaci iz Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” trenutno ocenjuju kao nesigurnu.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, apelovao je na građane da se pridržavaju svih propisanih mera, pogotovo sada kada dolazi vreme slava. On je takođe naglasio da bi ugostitelji i preduzetnici trgovinskih radnjii i centara posebno trebali da se pridržavaju propisanih mera kako bi njihovi gosti imušterije bili bezbedni.

Stević je izneo statističke podatke u vezi sa infekcijom COVID 19 na teritoriji GO Lazarevac :

“ Od početka oktobra, do trenutka obraćanja, testirano je ukupno 355 lica od kojih je 53 pozitivno na virus COVID 19, što je 14,92 % od ukupnog broja testiranih u našoj opštini. Od početka pandemije od marta meseca na teritoriji GO Lazarevac ukupan broj testiranih je 3235, zaraženih iznosi 621, dok je ukupan broj umrlih od početka pandemije 14″, kazao je Stević i dodao da, ako u Srbija  broj zaraženih na dnevnom nivou pređe brojku od 1.500, uvodiće se strožije restriktivne mere koje podrazumevaju prekid rada pojedinih objekata.

Lazarevački lekari i medicinske sestre svakodnevno su angažovani u Areni.

Epidemiolog, Dušan Vujnović, govorio je o preventivnim merama za sprečavanje infekcije COVID 19 i podsetio građane da je nošenje maski, držanje fizičke distance i izbegavanje okupljanja najbolji metod za prevenciju infekcije ovim virusom.

Takođe je ukazao na dodatan oprez, s obzirom da je u toku sezonski grip, a vakcina protiv gripa  može se i dalje primiti u Domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” uz prethodnu prijavu kod svog izabranog lekara. Do sada je u Lazarevcu od sezonskog gripa vakcinisano 3387 osoba.

Vujnović je rekao da među trenutno zaraženima u našoj opštini je najviše radno aktivno stanovništvo od 20 do 40 godina.  Svi oni imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom lečenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE