Epidemiološka situacija u Lazarevcu i dalje nesigurna, imunizacija se intenzivno odvija

Nadležni iz DZ “Dr Đorđe Kovačević” epidemiološku situacija na teritoriji opštine Lazarevac i dalje ocenjuju kao nesigurnu. Ukupan broj pozitivnih od početka epidemije u Lazarevcu je 3.947, dok je broj zaraženih u januaru mesecu ukupno 440, zaključno sa 31. januarom 2021. godine.

U kovid ambulanti DZ “Dr Đorđe Kovačević” na dnevnom nivou u januaru mesecu bilo je od 60 do 100 pregleda, dok se dnevno testiralo od 50 do 70 pacijenata.

 Od početka epidemije u našoj opštini preminulo je 26 osoba.

Ukupan broj zaraženog medicinskog i nemedicinskog osoblja Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” od početka epidemije je 65, dok je i dalje 20 lekara, medicinskih sestara i tehničara angažovano na radu u kovid bolnici u Areni Beograd.

Prosečan broj pozitivnih pacijenata u januaru iznosio je 14 procenata.

Imunizacija na teritoriji naše opštine intenzivno se odvija, a od 19. do 31. januara vakcinisalo se 2.730 Lazarevčana i to, 2.545 kineskom vakcinom Sinovac, a 185 Fajzerovom vakcinom.

Zbog velikih gužvi koje se stvaraju na punktu za imunizaciju u lazarevačkom Domu zdravlja, predloženo je da se za ovu namenu otvori i novi punk u staroj hali SRC “Kolubara” .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE