Duži policijski čas za vreme uskršnjih praznika

Predsednik Srbije,Aleksandar Vučić, saopštio je sinoć, gostujući na RTS-u da će policijski čas za vreme uskršnjih praznika biti produžen.

U cilju sprečavanja širenja epidemije i većeg kretanja i okupljanja građana za vreme praznika, zabrana kretanja biće uvedena od petka 17. aprila u 17h  do utorka 21. aprila u 5h ujutru.

Time će policijski čas biti produžen sa 60 na 84 sata, u odnosu na prethodni vikend kada je trajao od petka do ponedeljka.

Ovakva odluka doneta je zbog stava struke i Kriznog štaba da zabranu kretanja nikako ne treba ukidati ni za vreme Uskrsa.

Izuzetak od zabrane kretanja imaće lica starija od 65 godina, koji će svoju kupovinu moći da obave u petak od 4h do 7h.

Nakon Uskrsa, najavljeno je i uvođenje kretanja osoba sa autizmom i smetnjama u razvoju u bilo koje vreme  za vreme policijskog časa, kao i šetnja osoba starijih od 65 godina, tri puna nedeljno.

-Zamišljeno je da izađu ispred svojih domova, da prošetaju 300, 400 metara od njega tokom pola sata i da to bude bez kontakta sa nekim drugima. To bi bilo u vremenu kada ostali ne mogu da izađu, tokom policijskog časa, kako ne bi bili u riziku prilikom kontakta – izjavio je danas Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE