Državni sekretar za zdravstvo posetio dom zdravlja, Lazarevac dobio novi digitalni rendgen

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Doc. dr Aleksandar Stefoski obišao je danas DZ „Dr Đorđe Kovačević“ i Zavod za endemsku nefropatiju u pratnji predsednika GO Lazarevac, Bojana Sinđelića, državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Stevića i direktora DZ „Dr Đorđe Kovačević“, dr Jovana Milojevića, kako bi sumirao stanje nakon ukidanja vanrednog stanja.

Sekretar se pre svega zahvalio direktoru i menadžmentu Doma zdravlja na organizaciji rada, kako tokom vanrednog stanja, tako i uopšte, a takođe i na tome što su ispoštovane sve mere koje je Vlada Srbije donela. Ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo prema radu ustanove i istakao odličnu saradnju sa rukovodstvom našeg doma zdravlja.

Sekretar je podsetio da je Lazarevac konačno dobio novo, vanbolničko porodilište, čija popunjenost je sve veća od otvaranja. U prethodnim godinama uloženo je dosta sredstava u opremanje i modernizaciju lazarevačkog doma zdravlja.

„Grad Beograd je u proteklom periodu dodelio dva komplet opremljena sanitetska vozila, jedno putničko vozilo, nabavljen je i najsavremeniji rendgen aparat, čijim instaliranjem i u puštanjem u rad, biće omogućena kompletna dijagnostika pacijenta, kao i konsultacija sa kolegama u okviru kliničko bolničkih cenatara, tako da će se i na taj način omogućiti da se što pre postavi dijagnoza našim sugrađanima“, rekao je Stefoski.

Ovim je olakšana dijagnostika pacijentima iz GO Lazarevac, jer sada neće morati da odlaze iz svog grada, ukoliko za to ne bude bilo dodatne potrebe.

Državni sekretar naveo je da su uložena sredstva i za opremanje i adaptaciju servisa za pranje koji zadovoljava sve potrebe doma zdravlja i porodilišta, koje se tiču održavanja higijene. Perionica je izrađena po najsavremenijim standardima, sadrži zelenu i crvenu zonu koje kontrolišu odlazak i dolazak veša.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić se pre svega zahvalio Stefoskom na poseti i na svemu što je činio i čini za naš grad, kao i državnom sekretaru, Bojanu Steviću, ali i svim radnicima doma zdravlja.

„Veliko hvala svim zaposlenima u domu zdravlja i u bolnici za endemsku nefropatiju tokom  vanrednog stanja. Da nije bilo njihovog maksimalnog angažovanja, njihove posvećenosti, profesionalizma, sigurno je da bi opština Lazarevac imala mnogo veće gubitke od trenutnih“,  ističući da smo sve vreme trajanja vanrednog stanja imali  stabilnu situaciju, što je uspeh svih nas, a naroćito radnika doma zdravlja.

Sinđelić je dodao da će opština i u budućnosti ulagati u dom zdravlja, a uskoro se očekuje donacija GO Lazarevac za Specijalnu bolnicu za endemsku nefropatiju u vidu specijalnog vozila za prevoz dijaliznih pacijenata.

Direktor DZ „Dr Đorđe Kovačević“ dr Jovan Milojević, istakao je značaj dobijanja digitalnog rendgen aparata, za čiju nabavku godinama unazad nije bilo dovoljno sredstava. Ovaj aparat finansiran je od strane Grada Beograda i Sekreterijata za zdravstvo i biće pušten u rad za oko 20 dana.

Naši pacijenti će imati benfit od tog aparata, kao i zaposleni, jer će se dosta jednostavnije dolaziti do dijagnoze i konsultacija sa najeminentnijim kliničkim stručnjacima i uštedeće se najmanje jedan transport ka Beogradu u toku dana tj. 365 prevoza godišnje, zbog različitih konsultacija koje su bile neminovne sa sadašnjojm opremom“– rekao je dr Milojević.

Direktor se ovom prilikom zahvalio državnom sekretaru Aleksandru Stefoskom i Ministarstvu zdravlja, kao i čelnicima naše opštine, što su omogućili da građani Lazarevca dobiju jedan ovakav savremni rendgen aparat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE