Doneta odluka o raspisivanju Javnog poziva GO Lazarevac  za subvencionisanu nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze

Danas je u sali zgrade opštine održana konferencija za medije Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac, na kojoj je saopšteno da je doneta odluka o raspisivanju Javnog poziva GO Lazarevac  za subvencionisanu nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze u iznosu od million i po dinara.

Član Veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu, Nenad Bačanac, saopštio je da Javni poziv za subvencionisanu nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze traje do potrošnje opredeljenih sredstava, a da svi zainteresovani poljoprivrednici moći će u narednih 20 dana da apliciraju. Prednost pri apliciranu imaju gazdinstva koja poseduju agrohemijsku analizu  zemljišta.

Apliciranje na ovaj  i ostale javne pozive u oblasti poljoprivrede, kao i dobijanje informacija o potrebnoj dokumentaciji mogu se izvršitii u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac u Karađorđevoj ulici (zgrada Socijalnog) ili na broj telefona 011/ 8126-991.

Grad Beograd nedavno je raspisao Javni poziv za dodelu subvencija  poljoprivrednicima u oblasti voćarstva i povrtarstva, stočarstva, pčelarstva i poljoprivredne mehanizacije.  Za oblast voćarstva i povrtarstva, ove godine, izdvojeno je 45 miliona dinara, za stočarstvo 30 miliona dinara, za pčelarstvo 35 miliona, dok je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina obezbeđeno 100 miliona dinara subvencija.

Prijava na ove javne pozive je u toku, a član saveta zadužen za ratarstvo, Slaviša Matić, pozvao je svoje kolege da konkurišu na javne pozive za nabavku priključnih mašina i traktora, ističući da je za kupovinu jedne sejalice potrebno oko 200 hiljada dinara uz sredstva Grada Beograda, a da se za taj novac ne može kupiti ni polovna.

Branislav Denda, član Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac zadužen za oblast stočarstva, kazao je da se sredstva iz ovog javnog poziva mogu iskoristiti za nabavku priplodnih junica, čija vrednost ne prelazi 750 hiljada dinara bez PDV-a, za nabavku do 30 priplodnih ovaca ili koza, čija vrednost takođe ne prelazi 750 hiljada dinara bez PDV-a i za nabavku nove opreme, čija vrednost ne prelazi 400 hiljada dinara bez PDV-a.

Dragan Simić, član Saveta za poljoprivredu za oblast pčelarstva pozvao je svoje kolege pčelare da apliciraju za nepovratna sredstva za nabavku opreme, košnice, vrcaljki i ostalog pribora potrebnog za pčelarstvo.

Predrag Mirković iz Rudovaca bavi se plasteničkom proizvodnjom cveća i istakao je da je proizvodnja u zaštićenim uslovima sigurna i da se bez ikakvog rizika dolazi do finalnog proizvoda. On je takođe pozvao sve zainteresovane poljoprivrednike da iskoriste podsticajna sredstva za kupovinu plastenika od 3 do 10 ari površine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE