Dom zdravlja u Lazarevcu dobio digitalni rendgen aparat

Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu dobio je savremen digitalni rendgen aparat za dijagnostiku. Uručenju aparata prisustvovali su predsednik opštine Bojan Sinđelić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, direktor doma zdravlja Jovan Milojević sa rukovodstvom i radnicima ove ustanove.

Sredstva za kupovinu rendgen aparata poslednje generacije i opremanje prostorija za njegovo korišćenje, donirao je Grad Beograd u iznosu od 18 miliona dinara.

O značaju aparata za ustanovu, govorio je direktor Doma zdravlja dr Jovan Milojević.
„Posle niza donacija koje su ušle u našu ustanovu jedna od najznačajnih je svakako ovaj savremeni digitalni aparat. On je jedno moćno sredstvo u dijagnostici kod raznih oboljenja i povreda, što je od velikog značaja za celu našu opštinu, pre svega za naše sugrađane, pa i za zaposlene u domu zdravlja.“

Stari rendgen aparat nije davao precizne snimke, s toga se moralo odlaziti za Beograd na dalje konsultacije, dok će se sa novim aparatom to znatno smanjiti i ubrzati proces dijagnostikovanja.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stevićovim povodom rekao je:

„Kao što smo i obećali država Srbija je maksimalno stala iza Doma zdravlja u Lazarevcu i podsetiću vas da smo pre nepunih godinu dana završili potpunu rekonstrukciju objekta, tu mislim na zamenu stolarije. Republika Srbija je dala podršku za izgradnju Vanbolničkog porodilišta. Kupovina ovog aparata je pokazatelj jedne odgovornosti prema građanima koju ima lokalna samouprava, Grad Beograd i Republika Srbija na čelu sa predsednikom“, izjavio je Stević i dodao, da ovo nije kraj ulaganja, jer se očekuje nabavka novih aparata u narednom periodu.

„Ono što zaista mogu sa ponosom da kažem da sam bio deo tima Vlade Republike Srbije koji je učestvovao u realizaciji izmene Zakona o primarnoj zdravstvenoj zaštiti“, rekao je Stević i najavio da će lazarevački dom zdravlja uskoro dobiti i dežurnog hirurga, kao i oftalmologa i dermatologa po zahtevima građana Lazarevca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE