Dodeljeno 15 novih traktora za lazarevačke poljoprivrednike

U okviru Javnog poziva Grada Beograda za subvencionisanu nabavku poljoprivredne mehanizacije, petnaest gazdinstava sa teritorije GO Lazarevac, koja su učestvovala na konkursu, dobilo je nove traktore.

Predsednik opštine, Bojan Stević u pratnji svojih saradnika, uručio je danas ključeve vlasnicima novih traktora I ovom prilikom rekao da je Kancelarija za poljoprivredu GO Lazarevac pružila punu podršku u pripremi dokumentacije za učešće poljoprivrednih gazdinstava na ovom javnom pozivu.

Na ovaj poziv se ove godine odazvalo čak 1200 poljoprivrednih gazdinstava, a sve je veće učešće mladih poljoprivrednika. Učešće domaćinsta iznosilo je 20 odsto, dok Grad subvencioniše 80 odsto sredstava. Preko 80 gazdinstava sa teritorije naše opštine dobilo je podsticaje za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, uključujući i traktore, kazao je Stević.

Maarina Živanović

Živanović Marina, nosilac je poljoprivrednog  gazdinstva u Šopiću i jedna je od žena dobitnice traktora, zajedno sa suprugom na svom imanju gaji žitarice i ističe da joj je ovaj vid subvencija itekako od značaja, a sa njom se slaže i dvadesetosmogodišnji Aleksandar iz Petke, kome je ovo prvo učešće na Javnom pozivu za podsticaje u poljoprivredi.

Pored subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju, konkurs je bio otvoren i za pčelare, vinogradare i voćare, čija raspodela se očekuje u narednom periodu.

Za sve zainteresovane poljopriivrednike, ali i sugrađane koji žele da posete Poljoprivredni sajam u Novom Sadu 21. septembra, gradska opština Lazarevac obezbedila je besplatan prevoz, saopštio je član Veća zadužen za poljoprivredu, Nenad Bačanac i dodao da će na ovaj način za sve koji budu išli, biti obezbeđena grupna ulaznica, koja je povoljnija od pojedinačne.

Prijave zainteresovanih se mogu izvršiti na broj telefona Kancelarije za poljoprivredu Lazarevac  011 / 8126 991.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE