Dodeljene novčane nagrade najboljim studentima sa teritorije GO Lazarevac

U velikoj sali GO Lazarevac svečano su dodeljene jednokratne novčane nagrade najboljim studentima sa teritorije naše opštine. Ugovore za ukupno 77 studenata, koji su se prijavili na ovaj Javni poziv, uručili su predsednik opštine, Bojan Stević, njegov zamenik, Tomislav Rikanović, član Veća zadužen za obrazovanje, Rade Mirković i zamenik predsednika Skupštine gradske opštine Lazarevac, Željko Pavlović.

Predsednik opštine je na samom početku pozdravio prisutne studente, čestitao im na ostvarenim rezultatima i poželeo mnogo uspeha u nastavku školovanja sa nadom da će se neki od njih po završetku školovanja vratiti i zaposliti u svom gradu.

Skupština GO Lazarevac je krajem 2016. godine donela odluku o nagradama GO Lazarevac, kojom je definisano da se nagrade mogu dodeliti majkama novorođene dece, protivgradnim strelcima i studentima i učenicima sa teritorije opštine Lazarevac. Na osnovu pomenute odluke, Savet za obrazovanje Veća Gradske opštine Lazarevac od tada raspisuje Javni poziv za dodelu nagrada studentima fakultetskih ustanova u Republici Srbiji, kojim su jasno definisani uslovi i kriterijumi, kao i potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na ovu nagradu.

Pravo učešća na konkursu za dodelu studentskih nagrada imaju svi redovni studenti sa prosečnom ocenom 8,5 ili više, koji se finansiraju iz budžeta i koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Lazarevac.

Javni poziv za dodelu nagrada studentima podeljen je u dve kategorije: studenti sa prosečnom ocenom 8,5 i više, kojih je ove godine bilo 50 i studenti sa prosečnom ocenom 9,5 i više, kojih je bilo 27.

Sredstva za ove nagrade izdvojena su iz budžeta GO Lazarevac kao priznanje za njihove dosadašnje uspehe tokom studiranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE