Deveti školski pozorišni festival od 6. do 8. decembra u CZK Lazarevac

Deveti školski pozorišni festival održaće se od 6. do 8. decembra u Centru za kulturu Lazarevac. Na festivalu će se predstaviti 8 osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac i tri škole iz obližnjih opština (Novi Beograd, Mladenovac i Lajkovac). Učesnici će se takmičiti u dve takmičarske kategorije, stariji i mlađi razredi.

Ovaj festival je prilika da se prikaže rad dramskih sekcija svih škola sa teritorije opštine Lazarevac i šire. Festival traje toliko godina zahvaljujući predanom i kreativnom radu nastavnika i učenika osnovnih škola.

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 6. decembra sa početkom u 12 časova, dok će dodela nagrada i zatvaranje Festivala biti u sredu 8.decembra u 14 časova i 30 minuta.

Biće dodeljena tri pehara za tri najbolje predstave u obe kategorije, kao i diplome za najboljeg glumca i glumicu, najbolju sporednu ulogu, scenografiju, koreografiju, kostime I drugo.

Predstave će ocenjivati tročlani žiri: Uglješa Spasojević, predsednik žirija, Darinka Stanojević, kustos-istoričar umetnosti, Sandra Đurđević, predsednik Plesnog kluba ,,Kolus“ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE