Delegacija opštine Trbovlje iz Slovenije u trodnevnoj poseti Lazarevcu

Delegacija opštine Trbovlje iz Slovenija bila je u trodnevnoj poseti našoj opštini. Slovenačku delegaciju predvodila je gradonačelnica Trbovlja,  Jasna Gabrič, a sa njom su u poseti bile i načelnica Opštinske uprave Trbovlja, Maja Hvala i direktorica Zavoda za sport i omladinu Trbovlja, Valentina Moljk. Saradnja ove dveju opštine datira još iz stare Jugoslavije, a poslednja poseta Lazarevcu bila je pre tri godine.

Domaćin ove posete bio je predsednik naše opštine, Bojan Stević, koji je zajedno sa opštinskim rukovodstvom, tokom tri dana posete, goste iz Slovenije upoznao sa radom opštine i realizovanim projektima.

Delegacija iz Slovenije posetila je najznačajnije lokacije u našoj opštini, kao i aktuelna gradilišta u samom centru grada. Takođe su obišli i Spomenik izgnaniku koji je otkriven davne 1975. godine, a obnovljen oktobra 2019. godine, a koji simboliše srpsko slovenačko prijateljstvo.

Deo posete odnosio se i na obilazak površinskih kopova Kolubare, ali i poseta superligaškoj utakmici fudbalskog kluba Kolubare, koja je u subotu igrala sa ekipom Radničkog iz Niša na lazarevačkom stadionu. Poslednjeg dana posete održan je sastanak u zgradi opšine Lazarevac, gde su glavne teme bile nastavak saradnje ove dve bratimljene opštine. Sastanku su priosustvovali direktori lazarevačkih ustanova, Centra za kulturu, Prvog prigradskog pozorišta, Turističke organizacije i Biblioteke Dimitrije Tucović.

Gradonačelnica Jasna Grabač i predsednik opštine, Bojan Stević, najavili su uspešan nastavak saradnje ove dve bratimljene opštine na leto 2022. godine i to pre svega, kroz sport i kulturu, kada će se dogovarati o organizaciji sportskih utakmica, tribina i pozorišnih predstava, kao i razmeni učenika dve opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE