Dečiji interaktivni vodič „Art game“ Moderne galerije CZK Lazarevac

Projekat Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac „Art game“, interaktivni vodič igrica za decu,  dobio je ove godine podršku za svoju realizaciju od strane Ministarstva za kulturu i informisanje RS, na konkursu za savremeno stvaralaštvo, kulturne delatnosti za decu. Projekat je realizovan u saradnji sa projektnim timom Centra za kulturu, koji čine: Darinka Stanojević kustos, Marinka Jovanović, saradnik za programsku delatnost i Dejan Popović, programer, angažovani saradnik na projektu.

Projekat ima za cilj afirmaciju inovativnih načina edukacije dece u oblastima kulturnog nasleđa, umetnosti i kulture, na njima blizak, svakodnevni način, putem igre, najznačajnije dečje aktivnosti, kroz koje uče o svetu koji ih okružuje, podstičući im istraživački rad i kreativno mišljenje.

Ideja za interaktivni vodič igricu za decu „Art game” nastala je kao rezultat dugogodišnjeg edukativnog kreativnog rada Moderne galerije sa decom uzrasta od 3. do 6. razreda osnovne škole. Tokom brojnih radionica ukazala se potreba za konkretnijim sredstvom za rad putem kojih bi se na inovativan način, prateći tehnološki razvoj, deca upoznala sa kulturnim nasleđem, koje se čuva u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac.

Aplikacija je jednostavna za upotrebu na tablet računarima i mobilnim telefonima i postala je deo stalne edukativne ponude galerije namenjene deci.

Pristup je moguć preko stranice: artgame.czklazarevac.rs ulaskom u virtuelne sobe preko pristupnog koda koji se dobija od administratora Moderne galerije na licu mesta. Mališani će imati priliku da učestvuju u kvizu znanja i pogađalici kroz set različitih pitanja od onih najjednostavnijih do najtežih iz oblasti kulturnog nasleđa, rekla je kustos Moderne galerije, Darinka Stanojević na promociji aplikacije za medije.

Aplikacija je osmišljena tako da je omogućena konstantna adaptacija  sadržaja  kroz kontrolni panel, što  omogućava međuinstitucionalno umrežavanja i prilagođavanje aplikacija specifičnim potrebama, kao i buduće dalje nadogranje i usavršavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE