Dani pčelarstva – Kolubara 2020.

Udruženje pčelara “Budućnost” iz Lazarevca organizovaće u utorak 15. septembra na platou ispred Rudarske česme, 27. po redu izložbu pčelarskih proizvoda pod nazivom “Dani pčelarstva – Kolubara 2020”. Ovu manifestaciju podržala je GO Lazarevac.

Manifestacija će se održazi u nešto izmenjenom i smanjenom obimu nego prethodnih godina uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, rekao je u izjavi za Radio Galaxy predsednik Udruženje pčelara “Budućnost”, Mihajlo Belošević i dodao da ovog puta neće biti kulturno-umetničkog programa, ni predvidjenih predavanja i gostiju.

Belošević je naglasio da će ove godine cena meda biti nešto skuplja nego prethodnih, najpre zbog loših vremenskih uslova i kišnih dana u vreme cvetanja, ali i zbog pandemije i vanrednog stanja zbog kojeg pčelari nisu mogli na vreme da pripreme pčele za ispašu.

U utorak 15. septembra na platou ispred Rudarske česme, oko 20 izlagača iz Lazarevca i okoline predstaviće svoj med i proizvode od meda, kao i pčelarsku opremu. Posetioci će imati priliku da posete izložbene  štandove u periodu od 8 ujutru do 20 časova uveče.

Foto. nationalgeographic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE