CZK Lazarevac obeležio 44 godina postojanja

Centar za kulturu Lazarevac svečanim koktelom u prostoru centra, obeležio je 44 godina postojanja. Centar za kulturu otpočeo je sa radom 1977. godine, kada je društvenim planom tadašnjeg opštinskog rukovodstva i izgrađen dom kulture kakav danas poznajemo.

Vd direktora Centra za kulturu Lazarevac , Marko Mijušković, ističe da je period kada je Centar za kulturu sagrađen u Lazarevcu,  period kada su se značajno sredstva opredeljivala za kulturu i predstavlja dobar primer rada u modernom vremenu.

Lazarevac ima plejadu ljudi, koji su dosta doprineli svetu kulture u našoj zemlji, istakao je Mijušković i dodao da, Centar za kulturu u narednom periodu planira kvalitetne programe za svoje sugrađane. Akcenat će biti stavljen na rad sa najmlađima, kako bi se zbog sve većeg broja sadržaja “pod znakom pitanja”, koji se plasira u javnosti, promovisale prave vrednosti, koje će naši najmlađi slediti, zaključio je Mijušković.

Marko Mijušković

Centar za kulturu Lazarevac je ustanova kulture od značaja za GO Lazarevac. Raspolaže objektom površine 2.745 m 2, poseduje univerzalnu dvoranu sa 543 sedišta, savremenu glumačku garderobu, izložbeni prostor ( galerije „Simonida“ i “ Savremenici“), baletsku salu, kao i ostale prateće prostorije. U sklopu Centra nalazi se Moderna galerija površine oko 900 m² koja je fizički odvojena od Centra za kulturu i poseduje stalnu postavku (Legat Leposave Lepe Perović i Kolekcija „Savremenici“), kao i izložbeni prostor za tekuće programe.

Foto naslovna: Facebook Centra za kulturu Lazarevac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE