BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica obeležava godinu dana predanog humanitarnog rada

Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica obeležava godinu dana postojanja i predanog humanitarnog rada. Njihova prva humanitarna akcija bila je za malu Lanu Jovanović, kada je nekoliko humanitarnih kutija postavljeno u Čibutkovici, Dudovici i Županjcu. Tada je bila organizovana i prva humanitarna žurka u organizaciji BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica, a sav prilog išao je za lečenje Lane Jovanović.


Dres Crvene Zvezde izlicitiran od strane FK Kolubara za 40.000.00 dinara

Posle Lane, čitava Srbija se ujedinila za Minju, Olivera, Gavrila, Petra i ostale, a u svakoj od tih akcija, učestvovala je i Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica. Kutije su kasnije postavljene u Lazarevcu, Lajkovcu, Ljigu i Stepojevcu.

Predanim radom, osnivač Humanitarne organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica, Vlada Radosavljević, ostvario je kontakte sa lokalnim privatnicima i većim kompanijama, koje su se takođe uključile u njihove akcije, donirajući novac direktno na račun deteta kome je pomoć potrebna.


Minjini fanovi napravili su karikaturu za Vladu Radosavljevića

Pored toga Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica sakuplja donacije i kroz licitacije fudbalskih dresova, a za godinu dana njihovog postojanja, na aukcije je bilo postavljeno preko sto dresova fudbalera.

Ova organizacija najviše humanitarnih kutija trenutno ima u Lazarevcu, Lajkovcu i Ljigu i prikuplja novac za našu sugrađanku Janu Simić za čije lečenje je do sada skupljeno 1.603.236.00 dinara ( 13.586 € ), za Jovanu Barušić iz Odžaka 175.188.00 dinara ( 1.484 € ), Vukana Vidojevića iz Mladenovca 73.587.00 ( 623 € ), za Nađu Đerović iz Čačka 34.613.00 dinara (293€ ). Od nedavno Humanitarna organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica prihvatila je da prikuplja novac i za malu Helenu Gavran.


Dres Partizana prodatna aukciji za 24.000.00 dinara

Ova humanitarna organizacija pomaže i ugrožene porodice sa teritorije GO Lazarevac, pa su tako nedavno pomogli porodicu iz Županjca u vidu hrane, dok su deci obezbedili udzbenike i školski pribor.

„Ja, kao administrator Humanitarne organizacije BUDIHUMAN.12, imao sam na žalost priliku da se uverim kako je kada je novac neophodan, a vremena sve manje. Rođeni brat je pre sedam godina iznenada oslepeo usled dijabetesa. Ostao je pozitivnog duha, čak i kada su nam saopštili da Miša možda više nikada neće videti. Hvala svim humanim ljudima koji podržavaju i pomažu, pre svega deci kojoj je novac neophodan za dalje lečenje, bez njih ni mi kao organizacija ne bismo sve ovo postigli. Ne okrećite glavu od ovakvih stvari, jer možda baš vaših deset dinara, nekome može da spasi život. Borićemo se za svako dete u Srbiji da dođe do svog leka i ima sretno detinjstvo kao i ostala deca. ”, poručuje Vlada Radosavljević iz Humanitarne organizacije BUDIHUMAN.12 – Čibutkovica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE