Biblioteka počinje sa radom 11.maja – izdavanje knjiga i dolazak samo uz zakazivanje

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ počinje sa radom u ponedeljak 11.maja, a radno vreme biblioteke biće od 9 do 13h.

Prema preporukama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd radi sprčavanja širenja epidemije, biblioteka u Lazarevcu radiće sa čitaocima pod određenim uslovima.

– Korisnici biblioteka mogu da uđu u prostorije biblioteka isključivo sa propisanom zaštitnom opremom koja podrazumeva masku i rukavice.

– Obavezno je držanje propisanog rastojanja između korisnika i zaposlenog koji prihvata vraćenu građu, kao rastojanje i između korisnika.

– Po ulasku u biblioteku korisnik vraća knjižnu građu na označeno mesto (pult u holu biblioteke).

– Vraćena građa odlaže se u izdvojenu prostoriju na 24 časa zbog dezinfekcije nakon čega može ponovo da bude izdata na čitanje.

– Dolazak u biblioteku i knjige koje želi da pozajmi na čitanje (najviše 5) korisnik mora unapred da zakaže

– Način zakazivanja posete biblioteci i knjiga koje korisnik želi da izjnajmi:

1) putem fiksnog telefona: 8122 997

2) putem mobilnog telefona 060/0107 790

3) putem elektronske pošte knjige@bibliotekalazarevac.org.rs

– Zakazivanje poseta ogranku u Velikim Crljenima na telefone 011/8161 493 i 064/46 44 597. Radno vreme ogranka je utorkom i četvrtkom od 9 do 13 časova. Za eventualne dodatne informacije možete pozvati 011/ 8122 997 ili 060/0107 790.

Preporuka je da čitalac dođe sa već pripremljenim spiskom, radi što kraćeg zadržavanja u prostorijama biblioteke, a takođe se preporučuje i pretraga knjižnog fonda na zvaničnoj stranici biblioteke: www.bibliotekalazarevac.org.rs u odeljku Elektronski katalog, gde korisnik može po naslovu ili autoru dela proveriti dostupnost same knjige. Važne informacije možete  takođe pratiti i putem Facebook i Instagram stranice Biblioteke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE