Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac obeležila „Dečiju nedelju“

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu godinama unazad obeležava „Dečiju nedelju“ svojim radionicama i programima.

Ovog puta prvaci OŠ Vojislav Voka Savić pozvani su da posete Biblioteku i bliže se upoznaju sa aktivnostima i radom ove ustanove, ali i da postanu njen član. Biblioteka već petu godinu za redom organizuje ovu vrstu posete za đake prvake sa teritorije GO Lazarevac.

U kratkom druženju sa bibliotekarima, deci su prezentovane sve aktivnosti koje Biblioteka nudi. Pored pozajmljivanja knjiga, u prostoru dečijeg odeljenja oni imaju priliku da se zabave i igraju kroz društvene igre, razvijaju svoju kreativnost kroz crtanje i pisanje, kao i da nauče da koriste elektronsku biblioteku.

Povodom „Dečije nedelje“ pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“ i promovisanja prava deteta, deca su imala priliku da kroz razgovor sa bibliotekarima izraze svoje stavove i mišljenja na ovu temu. Oni su na platou ispred Biblioteke, simbolično pustili balone sa natpisima najvažnijih dečijih prava.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ je proteklih dana u okviru „Dečije nedelje“ organizovala druženje sa piscima za decu u matičnim i područnim škola u našoj opštini. Tode Nikoletić i muzičar Branimir Rosić posetili su najpre OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, a planirano je i druženje sa decom OŠ „Knez Lazar“, OŠ „Diša Đurđević“, OŠ „Slobodan Penezić Krcun“, OŠ „Dule Karaklajić“  kao i OŠ „Vojislav Voka Savić“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE