Bez prekida radova na objektu Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu

Izgradnja novog objekta Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu nije bila prekinuta, a završetak radova je planiran u maju, izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu, ideja za ovaj projekat proistekla je iz potrebe za proširenjem i unapređenjem usluga socijalne zaštite u ovoj opštini.

– Poslednjih pet godina intenzivno se ulaže u infrastrukturu objekata socijalne zaštite zato što je smeštaj u neku od ovih ustanova i dalje glavni oblik zaštite koji nadležni sprovode u cilju odgovarajućeg zbrinjavanja dece sa smetnjama u razvoju. Naši građani su nam na prvom mestu, bez obzira na vanredno stanje. Beograd nastavlja da se razvija, nijedno gradilište nije stalo, radi se i ulaže. Na ovaj način zajedno se borimo da, kada se sve ovo završi, naša zemlja nastavi da se razvija. Radovi se izvode shodno preporukama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 22. marta, kao i u skladu sa svim ostalim preporukama i instrukcijama koje je donele Vlada RS. S tim u vezi, izgradnja Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu nije obustavljena i odvija se planiranom dinamikom, tako da možemo očekivati da se radovi završe u ugovorenom roku – rekla je Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, novi objekat u Lazarevcu, kapaciteta za 40 korisnika, u kojem će se pružati usluga dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, biće moderan i sa svim neophodnim uslovima.

– Objekat u potpunosti ispunjava sve tehničke uslove pristupačnosti za osobe sa invaliditetom, u njemu će se nalaziti i senzorna soba, fiskulturna, višenamenska sala, dve radionce za radno-okupacionu terapiju, prostorije za individualni rad logopeda i psihologa sa korisnicima, trpezarija i distributivna kuhinja većeg kapaciteta. U sklopu objekta predviđeno je i ograđeno dvorište sa adekvatnim mobilijarom, prilagođeno potrebama korisnika – zaključila je Nataša Stanisavljević.

 

Izvor: Beoinfo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE