Bez novopreminulih od koronavirusa u Lazarevcu, medju pozitivnima troje maloletnika

Do sada je u Lazarevcu potvrdjeno 48 pozitivnih na virus COVID 19. Među obolelima  je troje maloletnika, starosti od 14 do 17 godina. Oni su hospitalizovani u KBC – u “ Dr Dragiša Mišović “ u Beogradu i njihovo stanje je stabilno, saopšteno je na konferenciji Kriznog štaba za vanredne situacije GO Lazarevac.

“ Izlečeno je 12 pacijenata, a 15 lica čeka drugi pozitivan rezultat testa  za povratak u normalan život “, rekao je član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja “ Dr Đorđe Kovačević “ u Lazarevcu, dr Jovan Milojević.

Preminulo je devet osoba, od čega su petoro bili dijalizni pacijenti.

Među zaposlenima u Specijalnoj bolnici za endemsku nefropatiju u Lazarevcu, bilo je sedmoro obolelih. Samo još jedno lice nalazi se na lečenju. Nema zaraženih trudnica, niti beba. Nema ni pozitivnih među zaposlenima u Domu zdravlja, izjavio je dr Milojević.

Ukupno je 13 naših sugrađana hospitalizovano u klinikama KCS i Opštoj bolnici u Pančevu. Svi oni su u srednje teškom i lakšem stanju, rečeno je na konferenciji.

U COVID ambulanti Doma zdravlja do sada je pregledano 1525 pacijenata, uključujući i telefonske konsultacije. Od 29.aprila uzeto je 129 uzoraka briseva, a 25 lica poslato je u samoizolaciju.

Da podsetimo, prvi slučaj zaraze na teritoriji naše opstine potvrdjen je 22.marta.

“ Zahvaljujući dobroj organizaciji svih službi koje su učestvovale u radu na suzbijanju epidemije , imamo vrlo stabilnu i povoljnu situaciju. Virus nije do kraja ispitan i bilo bi dobro da i dalje izbegavamo skupove i budemo disciplinovani i odgovorni, naročito stariji sugrađani i hronični bolesnici “, zaključio je dr Milojević.

Predsednik Kriznog štaba naše opštine, Bojan Sinđelić, još jednom se zahvalio svim medicinskim radnicima, volonterima i svim preduzećima u Lazarevcu na dosadašnjoj ozbiljnosti i disciplini.

Štab za vanredne situacije zasedaće i u narednom periodu, dok bude bilo potrebe.

“ Pozivam sve građane naše opštine na ozbiljnost, odgovornost i disciplinu i u narednom periodu “, istakao je Sindjelić.

M. Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE