Besplatan parking za invalide u Lazarevcu i poboljšanje vodosnabdevanja

Lazarevac i Lajkovac u poslednjim godinama intezivno imaju problem sa vodosnabdevanjem i ovaj problem biće otklonjen u narednom periodu., a radovi će se odvijati u nekoliko faza. JPKP Lazarevac je u intenzivnim pregovorima sa Kabinetom predsednika o poboljšanju vodosnabdevanja u Lazarevcu, kao i Lajkovcu.

Vd direktor, Aleksandar Arsenović, objasnio je na konferenciji za novinare, da je pre dve nedelje formiran stručni tim ljudi, na čelu sa Jelenom Kojić iz Kabineta predsednika, dok je će za stručni nadzor biti zadužen hidrolog Srđan Pavlić. U narednih pet godina planirane su investicije u vrednosti od  300 i 400 miliona dinara. Na ovom velikom projektu učestvuju i predsednici opština Lazarevac i Lajkovac, predstavnici ogranka RB Kolubara, JP EPS i JPKP lazarevac.

U toku je izrada studije, kako bi se našlo najbolje rešenje za rešavanje ovog problema. Ono što je sigurno je to, da će se vršiti bušenje dva bunara i uraditi rekonstrukcija magistralnog cevovoda od Nepričave do Lazarevca, kako bi se smanjili gubici vode na minimum. Arsenović je rekao da će se u narednom periodu raditi na tome da se gubici umanje sa 50 odsto koliki su tenutni, na bar 40 ili 35 odsto.

„Trenutno se radi na izvorištu B1 Peštan, koji ne radi već 6, 7 meseci, znamo koji je kvar u pitanju i ja se nadam da će u narednih nedelju dana biti završena revitalizacija tog bunara i očekujemo dodatnih 7 do 8 sekund litara, što uopšte nije malo, biće to još jedna dodatna količjna vode, koja će nam dati sigurnost u ovim sve topliji danima„, rekao je Arsenović.

Druga pozitivna vest iz JPKP-a je ta, da se invalidima na teritoriji opštine Lazarevac više neće naplaćivati doplatna karta za parking. Naime, do sada su oni koji imaju istaknutu legitimaciju na svom automobilu, mogli da se parkiraju na za to prethodno određenim parking mestima u gradu. Od sada je invalidima dozvoljeno parkiranje na bilo kojem parking mestu uz vidno  istaknutu nalepnicu za invalide.

Ukoliko osoba ne poseduje oznaku na svom automobilu da je invalidno lice ili da vozi neko invalidno lice, može se prijaviti Parking servisu JPKP-a svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE