Bazar “Moj špajz” sutra u Lazarevcu, specijalni gost “kralj srpske kuhinje”

Tradicionalni prodajni bazar “Moj špajz” održaće se u petak, 15. oktobra na platou kod Rudarske česme u glavnoj ulici u Lazarevcu sa početkom u 9 časova i trajaće sve do 18 časova.

Ovogodišnji bazar okupio je preko 40 izlagača, a posetioci će imati priliku da kupe raznovrsne domaće proizvode, slatku i slanu zimnicu, rakije i vina, čajeve, proizvode od meda i drugo.

Bojana Sajić, Centar za kulturu Lazarevac

Organizator ove manifestacije, Bojana Sajić, iz Centra za kulturu Lazarevac, najavila je specijalnog gosta ovogodišnjeg bazara, Milijana Stojanića, jednog od najtrofejnih i svetski poznatog kuvara, koji će na svom štandu predstaviti svoj kuvar srpskih jela. Stojanić je i nosilac Ginisovog rekorda u pravljenju najveće čorbe na svetu, od 10 hiljada litara. Takođe je i član tri svetske akademije kulinarstva, Kraljevske akademije u Srbiji, Akademije izumitelja Srbije i Ruske akademije nauka. Nosi tutulu “kralja srpske kuhinje” i “viteza kulinarstva”, vlasnik je 246 patenata i napisao je 9 knjiga.

Kuvar Milijan Stojanić svoj štand za posetioce otvoriće od 10 časova na platou kod Rudarske česme. Po rečima organizatora, prodajni bazar “Moj špajz”, tradicionalno se održava od 2015. godine u Lazarevcu i do sada je kroz bazar prošlo preko 200 učesnika. Ova manifestacija predstavlja svojevrsnu promociju naše opštine i svega što je prirodno i zdravo, ističu organizatori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE