Akcija „Šetamo za zdravlje – Proleću u pohode „, u subotu 16. aprila

Planinarsko društvo “Vis” iz Lazarevca i GO Lazarevac organizuju tradicionalnu manifestaciju “Šetajmo za zdravlje – Proleću u pohode”, koja će se održati u subotu, 16. aprila, sa početkom u 9 časova sa platoa ispred zgrade opštine.

Pokrovitelj manifestacije kao i prethodnih godina je GO Lazarevac, a član Veća Nikola Marinković u ime opštine pozvao je građane da se u subotu priključe akciji u što većem broju.

Verica Vasiljević, Nikola Marinković, Jovan Arsenijević

Predsednica PD ‘’Vis’’, Verica Vasiljević, podsetila je da je ova ideja nastala davne 1999. godine iz želje da se najpre, našim najmlađim sugrađanima, osnovcima i srednjoškolcima ponudi drugačiji vid sportskog druženja i aktivnosti.

Manifestacija za cilj ima promociju zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti vezane za prirodu, kao najbolju preventivu za dobro psihofizičko zdravlje i imunitet, kazala je Vasiljević.

Prijave za šetnju počinju od 8 časova, a šetačima su na raspolaganju tri staze u zavisnosti od spremnosti. Akcija je namenjena svim starosnim dobima. Svaki šetač dobija učesnički karton sa mapom grada i mapama svih šetnji kroz godišnja doba.

Jovan Arsenijević, član PD “Vis” govoreći  o tehničkim pojedinostima šetnje, najavio je da su u planu tri staze, prva je ‘’Lovačka kuća’’ u Šušnjaru dužine 10km, druga ‘’Kisela voda’’ u Čibutkovici dužine 15 km i ‘’Čovka’’ dužine 20 km.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE