Akcija “Posadi svoj hlad” i u Lazarevcu, uručene besplatne sadnice jasena

Gradska opština Lazarevac je u okviru akcije “Posadi svoj hlad” građanima podelila 200 besplatnih sadnica jasena, a sve u cilju dizanja ekološke svesti i etuzijazma. Ova akcija organizovana je u saradnji GO Lazarevac  i  nevladine organizacije Zeleni razvojni centar koja je osmislila akciju “Posadi svoj hlad”. Na teritoriji Srbije ovom akcijom podeljeno je preko 30.000 sadnica,

Sadnice građanima uručio je član Veća GO Lazarevac, Nikola Marinković, koji je ovom prilikom istakao važnost ovakvih akcija, jer se na taj način pošumljava čitava Srbija i obezbeđuje zdrava okolinu za sve građane. U ovoj akciji učestvuju Ministarstvo zaštite životne sredine, Privredna komora Srbije, Stalna konferencija gtradova i opština, kao i brojne kompanije i civilna društva.

Jasen je autohtona vrsta, poznat  je kao “zeleni respirator”,  hiperalergeno je i neagresivno drvo i vrlo lako uspeva čak i u gradskim sredinama.

Marinković je pozvao građane Lazarevca da nastave da budu deo ove akcije i apliciraju za besplatne sadnice i u buduće. U planu  je da ova akcija traje pet do deset godina, kako bi doživela svoj pun kapacitet.

Građani koji su aplicirali za dodelu sadnica jasena, iste mogu preuzeti u prostorijama JPKP Lazarevac- JP “Zelenilo”  u gradskom parku u Lazarevcu u periodu od 7 do 15 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE