Akcija čišćenja divljih deponija u Lazarevcu 5.juna (prijava u toku)

Javno preduzeće za komunalnu privredu Lazarevac povodom 5.juna Svetskog dana zaštite životne sredine organizuje već tradicionalnu akciju čišćenja grada, prilikom koje će biti očišćene i nekoliko prijavljenih divljih deponija u pojedinim lazarevačkim mesnim zajednicama.

Ovom prilikom u petak 5.juna naš grad će posetiti gradski sekretar za ekologiju i zaštitu životne sredine grada Beograda Ivana Vilotijević, kada se planira i sadnja nekoliko stabala drveća u gradskom parku u Lazarevcu, najavio je izvršni direktor JPKP, Marko Mijušković.

Svi oni koji žele da uzmu učešće u akciji čišćenja divljih deponija, pre svega u MZ Momčila Pavlović i MZ Branko Radičević, mogu se prijaviti do petka kancelariji za unapređenje komunalnih usluga u okviru JPKP-a Lazarevac, koje je ujedno i organizator ove akcije.

Početak akcije čišćenja planira se za  9 časova u petak 5.juna, a okupljanje učesnika je u gradskom parku u Lazarevac.

Svaki učesnik dobija sredstva neophodna za čišćenja, kese, rukavice i dr, a na rapolaganju je i sva potrebna mehanizacija koju JPKP poseduje za čišćenje otpada.

Po rečima Mijuškovića, problem divljih deponija u gradu iz godine u godinu ne jenjava i zato ove akcije imaju za cilj dizanje svesti o očuvanju životne sredine i potpunom  iščezavanju divljih deponija.

Kancelariji za unapređenje komunalnih usluga postoji godinu i po dana, a JPKP Lazarevac je ovu kancelariju osnovao sa ciljem unapređenja i dizanja svesti o značaju zaštite životne sredine u našoj opštini. Ova kancelarija takođe radi i na edukaciji, pre svega naših najmlađih sugrađana kroz različite ekološke tribine u vrtićima, predškolskim ustanovama i osnovnim školama na teritoriji GO Lazarevac.

„Na ovaj način želimo da, ne samo starije, već i one najmlađe sugrađane, od početka učešća u društvenom životu, motivišemo i ukažemo na prave vrednosti i na način na koji treba da postupaju prema životnoj sredini, obzirom da svi znamo koliko je ona značajna ne samo za sadašnjost, nego i budućnost svake opštine“, istakao je izvršni direktor JPKP, Marko Mijušković.

On je takođe dodao da  poseta gradskog sekretara za ekologiju i zaštitu životne sredine grada Beograda Ivane Vilotijević, ujedno znači i to da Beograd razume i podržava potrebe naše opštine, te će ovom prilikom istaći sve probleme, sugestije i zahteve  sugrađana u vezi sa životnom sredinom u našoj opštini u nadi da će Ministarstvo za zaštitu životne sredine i gradski sekretarijat izaći u susret.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE